Son Dakika: ABD Yaptırımları İçin Flaş Açıklama

ABD Temsilciler Meclisi 'nde alınan yaptırım kararı Senato yolunda. Ancak Demokratların bu kararı , Erdoğan-Trump ilişkisine zarar vermek için hazırladı. Kararın senatoya takılacağı bildirildi.

Son Dakika: ABD Yaptırımları İçin Flaş Açıklama

ABD 'nin yaptırımları hakkında son dakika açıklaması.

Geçtiğimzi gün ABD Temsilciler Meclisi 'nde yaptırım kararı alınmıştı. Üstün bir çoğunlukla alınan yaptırım kararı senato yolunda. Senato 'da da onaylandıktan sonra karar Trump 'ın önüne gelecek. Ancak Senato 'da onaylanmaması , kararın senatodan geçmemesi durumunda tasarı iptal edilecek. 

Akşam gazetesinin ABD Temsilcisi Yavuz Atalay bugün kaleme aldığı yazısında Temsilciler Meclisi 'nde demokratların çoğunlukta olduğu ve bu isimlerin Erdoğan Trump ilişkisine zarar vermek , arayı bozmak için bu tasarıyı getirdiği bildirildi.

Cumhuriyetçi isimler ise; hem Temsilciler Meclisi 'nde hem de Senato da karara karşı çıkmamak için bu tasarıya evet oyu verdi.

İki tarafta da tasarıya karşı çıksalardı seçmenleri ile ters düşeceklerdi. Ancak Cumhuriyetçiler  Senato 'da bu karara karşı çıkacaklarını söyledi. 

Yavuz Atalay 'ın aktardığı bilgiye göre bazı kaynaklar, Demokratlar'ın bu kararlarla Erdoğan-Trump ilişkisine zarar vermek istediklerini de belirtti.

Açıklamada tasarının senatoya takılacağı ve yasalaşmayacağı bildirildi.

TRUMP YAPTIRIMLARI KALDIRIN TALİMATI VERDİ

Geçtiğimiz hafta Barış Pınarı Harekatı 'nın durdurulması sonrası Trump , yaptırımların tamamen kaldırılması için talimat verdiğini ifade etti.

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA