Son Dakika: ABD Seçim Sonuçları Hakkında Açıklama

ABD Başkanlık seçim sonuçları için son dakika açıklaması geldi. Yapılan son dakika açıklamasında Trump, yasal yollarla sayılan oylara göre kendisinin kazandığını söyledi.

Son Dakika: ABD Seçim Sonuçları Hakkında Açıklama

Son dakika : Trump'tan seçim sonucu açıklaması.

ABD'de başkanlık seçimleri için sayımlar devam ediyor. 3 Kasım günü başlayan sayımlar 3 gündür hala tamamlanamadı. Tüm dünyanın yakından takip ettiği seçimlerde son saatlerde büyük tartışmalar oluyor. Twitter'dan Trump'a gelen sansürler, Trump'ın oylar çalınıyopr açıklamaları gündeme bomba gibi düşerken , son duruma bakıldığında Biden'in farkı açtığı görüldü.

TRUMP AZ ÖNCE AÇIKLADI: YASAL YOLLARLA KULLANILAN OYLARA GÖRE BİZ KAZANDIK

ABD Başkanı Donald Trump, seçim sonuçları ile ilgili bir canlı yayın düzenledi. Trump, "Yasal yollarla kullanılmış oyların hepsini biz kazandık. Gizli sayım odaları ve gizemli oy pusulaları olmadan, şeffaflıkla kazandık" dedi. Trump açıklamasında oy sayımında çok sayıda usulsüzlük olduğunu söyledi. 

JOE BİDEN'DEN AÇIKLAMA

Seçim yarışında önde olan ve tüm Amerika Başkanlarından daha fazla oy alan Joe Biden, "Herkes sakin olsun. Süreç devam ediyor. Çok yakında sonuçları öğreneceğiz. ABD'de oylar kutsaldır. Demokrasi bazen sabır gerektirir" dedi.

KRİTİK 4 EYALETTE SON DURUM

DELEGE YARIŞINDA SON DURUM

Şu ana kadar her iki aday da Seçici Kurul'da 270 üyeye ulaşamadı. İlk sonuçlara göre Biden rakibi Trump'ın önünde götürdüğü yarışta zafere yakın olan isim.
Seçimin sonucunu büyük ölçüde Georgia, Nevada, Arizona ve Pennsylvania'da devam eden oy sayımları belirleyecek. Joe Biden, sandıkların yüzde 99'unun açıldığı Georgia'da Trump'ın önüne geçti.