Rusya’dan Korkutucu Nükleer Savaş Çıkışı

Son Dakika. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov; ‘’3'üncü Dünya Savaşı nükleer ve yıkıcı olur’’ açıklamasını yaptı.

Rusya’dan Korkutucu Nükleer Savaş Çıkışı

TASS haber ajansına konuşan Lavrov, Ukrayna'ya nükleer silah verilmesine engel olacağını belirterek "Ukrayna'nın nükleer silah edinmesine izin vermeyeceğiz. 3. Dünya Savaşı nükleer ve yıkıcı olur" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise, yaptığı şoke eden açıklamayla savaş gündemine damgasını vurdu.

Lavrov'un bu sözleri tüm dünyada 'Lavrov'dan nükleer tehdit' olarak algılandı ve dünya gündeminde bir numarada yerini aldı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna'nın nükleer kapasitesi olduğunu ve bunun Rusya için endişe verici olduğunu dile getirmişti.

Lavrov, ABD'ye ait nükleer silahlar bazı Avrupa ülkelerinde olmasına tepki olarak; "Amerikan nükleer silahlarının bazı Avrupa ülkelerinde bulunması, Rusya için kabul edilemez. Bu silahların ABD'ye çoktan iade edilmesi gerekiyordu." İfadelerini kullanmıştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Rus heyeti müzakereler için bugün beklemeye devam edecek, görüşmelere devam etmeye hazırız." dedi.

Putin Talimat Vermişti

Rus lider Vladimir Putin, daha önce Savunma Bakanlığı'na Rus nükleer caydırıcı güçlerini özel savaş görevi durumuna geçirmesini emretmişti.

Putin, NATO liderlerinin agresif açıklamalarını ve Moskova'ya karşı ekonomik yaptırımları gerekçe göstererek Savunma Bakanlığı'na Rus nükleer caydırıcı güçlerini özel savaş görevi durumuna geçirmesi talimatını verdiği belirtilmişti.