Ölüm Döşeğindeki Hemşireden Kan Donduran İtiraf: 5 Bin Bebeği Zevk için Değiştirdim

Ölüm döşeğindeki emekli hemşirenin itirafları ülkeyi ayağa kaldırdı.

Ölüm Döşeğindeki Hemşireden Kan Donduran İtiraf: 5 Bin Bebeği Zevk için Değiştirdim

Zambiya'da ölüm döşeğindeki Elizabeth Bwalya isimli emekli hemşire, görev yaptığı dönemde, zevk için 5 bin civarındaki bebeğin farklı ailelere verilmesi için yerlerini değiştirdiğini söyledi.

Başkent Lusaka'daki Üniversite Eğitim Hastanesi'nde 1983-1995 yılları arasında çalıştığını belirten emekli hemşire, yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada, "Günahlarımı Tanrı'nın ve yaptıklarımdan etkilenen, bilhassa çalıştığım dönemde UTH'de doğum yapan herkesin huzurunda itiraf etmek istiyorum. Tanrı'yı buldum ve yeniden doğdum. Saklayacak hiçbir şeyim yok. UTH'nin doğum servisinde çalıştığım dönemde yaklaşık 5 bin bebeğin yerini değiştirdim" ifadelerini kullandı. İndependent Türkçe'deki habere göre, Çocuklarınıza iyi bakın dediği belirtilen hemşire daha sonra şu ifadeleir kullandı: "Örneğin, herkesin ten rengi açık ama sizinki koyuysa, değiştirdiğim bebeklerden biri olabilirsiniz. Üzgünüm. Birçok kadının biyolojik annesi olmadıkları çocukları emzirmesine neden oldum. Bunun için cehenneme gitmek istemiyorum. 1983-1995 yılları arasında UTH'de doğduysanız, anne ve babanız sizin biyolojik ebeveynleriniz olmayabilir. 

YETKİLİLER İDDİALARI REDDETTİ

Hastane yetkilileri ilgili kadının kendi bünyelerinde çalışmadığını, çocuk değiştirme iddialarının gerçekleri yansıtmadığını belirtirken, söz konusu olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı kaydedildi.