Öldüren Salgın ! Koronavirüs'te Son Durum :Ölü ve Vaka Sayısı Artıyor

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde tüm dünyaya korku salan koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde yaşamını kaybedenlerin sayısı 3 bin 400'ü aşarken, vaka sayısının ise 100 bini geçtiği kaydedildi.

Öldüren Salgın ! Koronavirüs'te Son Durum :Ölü ve Vaka Sayısı Artıyor

Türkiye'de şimdiye kadar koronavirüs vakası ya da bundan dolayı bir ölüm görülmediği belirtilirken, İtalya'da Perşembe günü 24 saat içerisinde 41 kişi yaşamını kaybetti, İran'da ise ölü sayısı 124'e yükseldi.

Hollanda'da koronavirüs nedeniyle ilk ölüm yaşanırken, Vatikan, Sırbistan ve Kamerun'da da ilk vakalar görüldü. Almanya'daki yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre bir gün içerisinde 134 vaka görülerek ülkedeki durumun ciddiyetine dikkat çekilirken,  Almanya Havayolu şirketi Lufthansa yenitip koronavirüs salgınından dolayı 7 binin üzerinde uçuşunu iptal ettiğini açıkladı. İspanya'da 57, Avusturya'da 4, Finlandiya'da 3 yeni koronavirüs tespit edildi.  Çin'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 3 bin 42 olarak açıklanırken, İtalya'da 148, İran'da 124, Güney Kore'de 40, ABD'de ise koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 13 oldu.  Euronews tarafından yayımlanan güncel tabloya göre ise son durum şu şekilde: