Nijerya'da 14 Yaşından Küçüklere Cinsel İstismarda Bulunanlar İdam Edilecek

Koronavirüs salgının ardından tecavüz olaylarında ciddi artışların yaşandığı Nijerya'da Kaduna eyaletinde yürürlüğe giren yeni yasaya göre, tecavüz mahkumları hadım edilecek. 14 yaşından küçük çocuğa cinsel istismarda bulunanların ise idam edileceği bildirildi.

Nijerya'da 14 Yaşından Küçüklere Cinsel İstismarda Bulunanlar İdam Edilecek

Nijerya'nın Kaduna Eyalet Valisi el Rufai, eyalet meclisinde tecavüzcülere yönelik uygulamaya alınacak cezaları kabul edilen yasayı imzaladı. Yeni yasaya göre, tecavüzden hüküm giyen erkekler cerrahi olarak hadım edilecekler. 14 yaşından küçüklere cinsel saldırıda bulunanlar ise idam cezası ile karşı karşıya kalacak.

14 yaşından küçük bir erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunan kadınların fallop tüplerinin çıkarılacağı belirtilirken, eyalet valisi konuya dair yaptığı açıklamada, ilgili düzenlemeyle cinsel istismar suçlarının önüne geçilmesinin hedeflendiğini belirtti. Söz konusu karar, salgın sürecinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sırasında cinsel istismar olaylarının artması nedeniyle toplumda oluşan infial ve tepkilerin ardından yürürlüğe girdi.

Eyalette yürürlüğe giren yeni yasanın ülkede cinsel istismar suçlarına yönelik uygulanacak en sert cezalar olacağı vurgulandı.