Macron'dan U Dönüşü: Türkiye Büyük Bir Ülke

Fransa Cumhurbaşkanı Macron 'dan Türkiye açıklaması geldi. Macron yaptığı açıklamada Türk halkına saygısı olduğunu ve Türkiye 'nin büyük bir ülke olduğunu söyledi.

Macron'dan U Dönüşü: Türkiye Büyük Bir Ülke

Macron 'dan Türkiye 'ye övgü.

Son günlerde Türkiye hakkında skandal açıklamalar yapan Fransa Cumhurbaşkanı Macron , İngiltere'nin başkenti Londra 'da düzenlenen üçlü zirve sonrası Türkiye 'ye övgüler yağdırdı.

ABD Başkanı Trump ile bir araya gelen Macron,  skandal açıklamalarda bulunmuş ve "Türkiye'ye baktığım zaman şunu görüyorum: Şimdi bizimle beraber çalışanlara karşı savaşıyorlar. Aynı zamanda bazen de DEAŞ'la bağlantılı gruplarla beraber çalışıyorlar." ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜKTEN SONRA U DÖNÜŞÜ

Trump ile görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile  bir araya gelen Macron, görüşmeden önce Türkiye'yi DEAŞ ile işbirliği yapmakla suçlamıştı. 

Bu açıklama sonrası Erdoğan ile görüşen Macron, görüşmeden sonra Türkiye'ye övgüler yağdırdı. Dörtlü Zirve sonrası açıklamalarda bulunan Macron, "Türk halkına saygım var. Türkiye büyük bir ülke. Suriye'de çözüm için görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA