Macron'dan Rusya ve Türkiye'ye : Yeniden Doğan İki Büyük Güç Bitmek Bilmeyen Bir...

Ankara ve Paris arasındaki ilişkilerdeki gerilim karşılıklı suçlamalarla devam ederken, geçtiğimiz günlere H.z. Muhammed'e (S.A.V) hakareti savunarak islam aleminin büyük tepkisini çeken Macron, gerilimi tırmandıracak açıklamalarını sürdürüyor.

Macron'dan Rusya ve Türkiye'ye : Yeniden Doğan İki Büyük Güç Bitmek Bilmeyen Bir...

Doğu Akdeniz'deki gerilimde Yunanistan'ın provakasyonlarına destek çıkan Fransa Cumhurbaşkanı, NATO'nun ABD ve NATO'nun bölgeden çekilmesinin ardından  büyük bir boşluk oluştuğunu, Türkiye'nin Osmanlı İmparatorluğu fantazisi kurduğunu söyledi. Macron, "Bir şekilde ABD ve NATO’nun geri çekilmesi yüzünden bölgesel emperyal güçlerin kendi tarihlerindeki fantezilerle geri dönüş yaptığını görüyoruz, burada Türkiye’yi kast etmek istiyorum" diye konuştu.

Libya ve Suriye'de devam eden krize ilişkin de Rusya ve Türkiye'ye yönelik eleştirilerde bulunan Macron, bölgedeki söz sahipliğine ilişkin, "yeniden doğan iki büyük güç (Türkiye ve Rusya) için bitmek bilmeyen bir tiyatro sahnesine dönüştüğünü" öyledi. Macron, bölgesel güç olarak iki ülkenin savaşta etkili olan türkiye ve Rusya'yı kendi ajandalarına göre hareket etmekle itham etti.