İşte Saniye Saniye Cemal Kaşıkçı Olayı-Cinayetin Videosu

Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı 'nın vahşice öldürülmesi ile ilgili son dakika gelişmesi. Suudi Arabistan'dan yapılan açıklamada Kaşıkçı'nın öldürüldüğüne yer verildi. Öte yandan İşte Kaşıkçı'nın ölüm anları.

İşte Saniye Saniye Cemal Kaşıkçı Olayı-Cinayetin Videosu

Geçtiğimiz 2 Ekim günü Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna giden Cemal Kaşıkçı'dan bir daha haber alınamadı. Kaşıkçı 'nın öldürülme anı saniye saniye animasyon film olarak yayımlandı.

Suudi resmi haber ajansı SPA 'nın son dakika olarak geçtiği haberinde, Suudi Arabistan Başsavcılığının olayla ilgili yürüttüğü soruşturma neticesinde, Kaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na geldiği sırada burada bulunan "başka Suudi vatandaşlarla tartışmaya başladığı, tartışmanın arbedeye dönüştüğü ve bunun sonucunda Kaşıkçı'nın hayatını kaybettiği" ifadelerine yer verildi..

CESET NEREDE

Söz konusu açıklamanın devamında ise , Cemal Kaşıkçı 'nın cesedinin nerede olduğuna yer verilmedi. 

Başsavcılık soruşturmayı devam ettirirken bu kapsamda 18 Suudi Arabistan vatandaşını gözaltına aldı. 

Bu olaya karışan herkesten hesap sorulacağını ve bu kişilerin adalete teslim edileceğini duyuran savcılık, "elde ettiği tüm gerçeklerin paylaşılacağını ve sorumluların adalet karşısına çıkarılacağını" belirtti.

Riyad yönetiminin Kaşıkçı'nın "ölümündeki sorumluları ve hatalıları cezalandırmaktan geri durmayacağı" ve böyle bir olayın tekrarını engellemek için gerekli düzenlemeleri yapacaklarını söylerken, Suudi Arabistan, Türkiye'nin, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde Kaşıkçı olayı soruşturma sürecinde ortaya koyduğu üstün dayanışmayı değerli bulduğunu" ifadelerine yer verdi..

GÖREVDEN ALINDI

Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı 'nın vahşice  öldürülmesiyle ilgili Tümgeneral Ahmet El assiri görevden alındığına yer verildi.

SANİYE SANİYE ÖLÜM ANI

Kaşıkçı 'nın öldürülmesi ile ilgili hazırlanan animasyon filminde olay anbe an şu şekkilde gelişti:

Kamubulteni.com  |  Ankara