İsrail'den Gazzeye Saldırı: 200'den Fazla Yaralı, 20 Ölü

İsrail'in Gazze Şeridinin güneyindeki bölgelere yönelik düzenlediği saldırılarda 9'u çocuk 20 müslüman hayatını kaybederken, saldırılarda 200'ün üzerinde yaralı olduğu bildirildi.

İsrail'den Gazzeye Saldırı: 200'den Fazla Yaralı, 20 Ölü

Filistin Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, Batı Şeria'daki irtibat ve kontrol noktalarında yaşanan çatışmalarda 200'ün üzerinde yaralı olduğunu duyurdu.  AB'den bölgedeki gerilimin yükselmesi üzerine 'Şiddetin Derhal Durdurulması' yönünde çağrı yapılırken, AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Batı Şeria, Gazze ve Doğu Kudüs'teki şiddetin yükseldiğine vurgu yaparak, "Gazze'den İsrail'deki sivil nüfusa roket atılması hiçbir şekilde kabul edilemez ve bu, tırmanışın dinamiklerini besliyor.Tüm taraflara gerginliği düşürücü çabalara dahil olma çağrımızı yineliyoruz. Daha fazla sivil can kaybının önlenmesi öncelik olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Hamas tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nden İsrail'e 100'ün üzerinde füze ateşlendiği belirtildi. İsrail ordusu ise daha önce en az 45 saldırı düzenlendiği ve bunlardan 7'sinin Kudüs'ü hedef aldığını öne sürmüştü. İsrail tarafı, saldırılarda herhangi bir can kaybı ya da maddi hasarın olup olmadığına yönelik bilgi paylaşmadı.