İsrail, Şam Havalimanı’na Hava Saldırısı Düzenledi

Beşar Esad rejimi, Suriye'nin başkenti Şam'daki havalimanına ve bazı askeri alanlara İsrail tarafından hava saldırısı düzenlendiğini ileri sürdü.

İsrail, Şam Havalimanı’na Hava Saldırısı Düzenledi

Esat rejiminin Haber Ajansı SANA’nın askeri kaynaklarına dayandırdığı haberde; yerel saatlerle 00.45 sularında Suriye Başkenti Şam Havalimanı ile aracın güçlerine ait bazı askeri noktalara İsrail tarafından hava saldırısı düzenlendiği öne sürüldü.

Rejim askerinin hayatını kaybettiği öne sürülen haberde, ‘hava savunma sistemlerimiz gelen düşman füzelerinin çoğunu düşürdü.’ ifadelerine yer verdi.


İsrail makamlarından ise söz konusu saldırıya yönelik henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Suriye'nin başkenti Şam'da rejim ordusunun yanı sıra aynı zamanda İsrail destekli yabancı kaynaklı terörist gruplar ile Hizbullah’a ait askeri noktaların da olduğu zaten bilinen bir gerçek. 

Esad rejimi, 6 Eylül ile 30 Ağustos tarihlerinde Suriye'nin kuzeyinde bulunan Halep Havalimanı’nın İsrail güçleri tarafından hedef alınmak suretiyle geçici süreliğine hizmet dışı kaldığı yönünde bir açıklamada bulunmuştu. İsrailli yetkilileri ise genel itibariyle Suriye topraklarına düzenlenen saldırılar hususunda yorum yapmaktan kaçınıyor.

İsrail, Savaş'ın başladığı 2011'den itibaren Suriye'de bazı zamanlarda İran destekli gruplara ve rejime ait askeri noktalara çeşitli taciz saldırıları düzenliyor.