İskandinav Ülkeleri Hangileri? Hangi İskandinav Ülkeleri Battı? İşte Ekonomileri

İskandinav ülkeleri hangileri? İskandinav ülkelerinin ekonomileri ne durumda? Hangi İskandinav ülkeleri battı? İşte detaylar.

İskandinav Ülkeleri Hangileri? Hangi İskandinav Ülkeleri Battı? İşte Ekonomileri

İskandinav ülkeleri hangileri  ? İşte ekonomileri.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın EYT açıklamasının ardından İskandinav ülkelerinin hangileri olduğu araştırılmaya , ekonomilerinin durumlarının ne olduğu , hangi İskandinav ülkelerinin battığı merak edilmeye başlandı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEDİ?

Sosyal Güvenlik Kurumu Topkapı kampüsünde düzenlenen, sosyal güvenlik merkezleri toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tutturmuşlar EYT, İskandinav ülkeleri bu sistemle battı. Milletimizin zararına olan bir şeye yok. Seçim kaybetsek de yokum." ifadelerini kullandı.

İSKANDİNAV ÜLKELERİ

İskandinav ülkeleri şu şekilde; Danimarka, İsveç, Norveç ve bu ülkeler ile beraber Finlandiya, İzlanda, Faroe Adaları, Åland Adaları ve Grönland Nordik ülkeleri de İskandinav ülkeleridir. 

Norveç 7.sırada:Kişi başına düşen milli gelir:72,566 dolar

Danimarka 14.sırada:Kişi başına düşen milli geliri: 55,230 dolar

İsveç 16.sırada:Kişi başına düşen milli gelir:52,147 dolar

Türkiye 10,153 dolarla, kişi başına düşen milli gelir sıralamasında 76.sırada

Barış Yarkadaş ise Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın açıklaması sonrası "Erdoğan'ın #EYT ile ilgili yorumları gerçekçi değil.. Hangi İskandinav ülkesi emeklilik sistemi yüzünden battı? Norveç mi? Hangisi... Yandaş şirketlerin vergi borçlarını sileceğinize, EYT'lilerin talebini karşılayın. Mesele bu kadar basit; atla deve değil." paylaşımını yaptı.

KAMUBULTENİ.COM | ANKARA

kaynak:cumhuriyet