İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani: ABD Tarihi Bir Hata Yaptı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Bakanlar Kurulu toplantısının ardından ABD ile yaşanan gerilime ilişkin açıklamalarda bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani: ABD Tarihi Bir Hata Yaptı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: ABD Bölgesel ve Küresel Hedeflerinde Başarısız Kaldı

Amerikalıların İran içinde ayrılışı arttırma, bölge düzeyinde korku rüzgarı oluşturma, ırak halkı ve hükümeti ile İran'ın arasını bozma gibi hedeflerinde başarısız kaldığını söyleyen Ruhani, "Amerikalılar İran içinde ayrıltırma yaratmak, bölge düzeyinde korku rüzgarı oluşturmak, Irak halkı ve hükümeti ile İran halkı arasını bozmak, bölgesel gelişmelere etki bırakmak ve bölgeyi tamamen teröristler için serbest bir ortama dönüştürmek hedeflerine ulaşmak istiyordu ve iyi ki bütün bu hedeflerinde başarısız kaldı" ifadelerini kullandı.


General Süleymani'nin cenaze töreni ve bunun dünyadaki yankılarına dikkat çeken Ruhani, tarihin en uzun cenaze töreninin büyük bir general ve cephe arkadaşları için düzenlendiğini söyledi. Amerikalıların Süleymani cinayeti ile tarihi bir hata yaptığını, İran'ın da onların cinayetine karşılık vererek Irak'taki askeri üslerine saldırı düzenlediğini söyleyen Ruhani, ABD'nin çok kesin ve sert yanıtlar aldığını söyledi. Irak Parlamentosu'nun ABD askerlerinin ülkeden çıkarılmasına yönelik karar aldığını söyleyen Ruhani, bu kararın ABD'nin Irak'tan gelecekte de bölgeden tamamiyle çıkarılması için zemin hazırladığını savundu.