İngiltere'de Benzinli ve Dizel Otomobillere Yasak Geliyor

Financial Times'ta yer alan habere göre, 2030 yılından itibaren İngiltere'de yeni üretim düzel ve benzin ile çalışan otomobiller yasaklanacak.

İngiltere'de Benzinli ve Dizel Otomobillere Yasak Geliyor

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın önümüzdeki hafta içinde düşük karbonlu ekonomiye geçiş için konuşma yapacağı belirtiliyor. İngiltere Başbakanı'nın ülkedeki geniş kapsamlı enerji incelemesinin bir parçası olarak elektrikli otomobil pazarını destekleme önlemlerini aktaracağı kaydedilirken, hükümetin daha geniş çevreci girişimler fonunun yaklaşık 500 milyon sterlin olması beklentiler arasında.

İngiltere hükümetinin önümüzdeki yıldan itibaren kullanıma açacağı fon, otoyol servis istasyonları gibi tesislerde daha fazla sayıda hızlı şarj noktası kurulabilmesi ve yeni şebeke bağlantılarının finansmanına destek olacak.  İngiltere Başbakanı Johnson, geçtiğimiz Şubat'ta yeni benzinli ve dizel otomobillerin satışına yönelik planlanan yasağın 2040'tan 2035'e çekilebileceğini kaydetmiş, Birleşik Krallık'taki otomobil pazarının daha hızlı şekilde yükselebilmesi için yasağın 2030'a çekilebileceğini vurgulamıştı.