İnek Dışkısını Üzerlerine Sürüyorlardı, Şimdide Düdüklü Tencereden Buhar Soluyorlar

Hindistan'da koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 2 bin 713 kişi daha ölürken, ülkenin Gaziabad kentindeki bir karakolda görev yapan polisler, koronavirüse karşı önlem olarak düdüklü tencereye bağladıkları borulardan verilen buharı teneffüs ediyor.

İnek Dışkısını Üzerlerine Sürüyorlardı, Şimdide Düdüklü Tencereden Buhar Soluyorlar

Yeni tip koronavirüsün merkezlerinden biri haline gelen ve büyük panik yaşanan Hindistan'da toplam ölü sayısı 340 bin 702'yi bulurken, ülkedeki kriz , vatandaşları alternatif yollardan korunmaya itti.

İnek dışkısı üzerine sürerek koronavirüsten korunmaya çalışan Hindistanlıların ardından bu sefer polis merkezinde ilginç bir uygulama dünya gündemine oturdu.

Hindistan'ın Gaziabad kentindeki bir karakolda görev yapan polisler, düdüklü tencerenin içerisine çeşitli bitkiler atarak su ile kaynatıp, daha sonra buradan elde edilen buharı borularla ağız ve burundan teneffüs ederek  koronadan korunmaya çalışıyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün bu konuda herhangi bir yönergesi ya da koronavirüsten koruduğuna dair açıklaması olmasa da Hindistanlıların bir kısmı bu tedavi yönteminin ciğerlere iyi geldiğini düşünüyor.