Havayolu Personeli Kadın Halterciyi Erkek Zannedip Uçağa Almadı: "Kanıtla Öyle Gel"

Ünlü halterci Teuraeva, uçağına binmek için havaalanına gitti. Ancak havaalanı yetkilileri Turaeva 'nın kadın olduğuna ikna olmadı ve onu uçağa almadı.

Havayolu Personeli Kadın Halterciyi Erkek Zannedip Uçağa Almadı: "Kanıtla Öyle Gel"

Kadın haltercii uağa almadılar.

Rusya 'da meydana gelen olayda 42 yaşındaki kadın halterci Anna Turaeva, St. Petersburg kendinden yaşadığı Krasnodar 'a seyahat etmek istedi.

Kebndi şehrine gitmek isteyen kadın halterci, havaalanında büyük şok yaşadı. Havayholu çalışanları kendisine, ‘Sen erkeksin. Kadın olduğunu kanıtla’ diyerek Turaeva’yı uçağa almadı.

Rusya'da film senaryolarını aratmayan bir olay meydana geldi.  Ünlü halterci Anna Turaeva, Utair Havayolları  adlı şirketten bilet aldı ve uçak saati gelince havaalanına gitti. Uçağa binmek için işlemlerini yapan kadına , buradaki havayolu personelleri engel oldu ve  onu uçağa almadı.

Görevliler, pasaportunda kadın yazan Turaeva'ya kadın olduğuna ikna olmadı ve ona “Sen erkeksin. Kadın olduğunu kanıtla. Öyle gel" diyerek uçağa alma.

Halterci  olay sonrası büyük şaşkınlık yaşadığını söyleyerek, “Aşağılayıcıydı. Sıradaki insanların önünde bir çocuk gibi azarlandım. Bana mahrem sorular soruldu. Sıranın tamamı bu anarşiyi izliyordu ve bu durumda kendimi olabildiğince çaresiz hissettim. Gerçekten bir kadın olduğumu kanıtlamaya çalışıyordum” dedi.

Turaeva, “Utair, üzgün olduklarını söyledi. Bana ‘Yaşadığınız olumsuz duygular için özür dileriz. Böyle bir hizmet kabul edilemez. Uçuşunuzda görev alan havalimanı çalışanlarını kontrol edip, durumu çözeceğiz’ dediler” ifadelerini kullandı.