Hagibis Tayfunu'nda Ölü ve Yaralı Sayısı Arttı! 26 Ölü, 100 Yaralı...

Japonya'da dünden bu yana etkili olan Hagibis Tayfunu'nda hayatını kaybeden kişi sayısı 26 olurken, 100'den fazla kişinin de yaralandığı bildirildi. Hagibis Tayfunu'nda kaybolan 21 kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.

Hagibis Tayfunu'nda Ölü ve Yaralı Sayısı Arttı! 26 Ölü, 100 Yaralı...

Hagibis Tayfunu'nda Ölü ve Yaralı Sayısı Arttı! 26 Ölü, 100 Yaralı...

Japonya'da dünden bu yana etkili olan Hagibis Tayfunu'nda hayatını kaybeden kişi sayısı 26 olurken, 100'den fazla kişinin de yaralandığı bildirildi. Hagibis Tayfunu2nda kaybolan 21 kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.

21 KİŞİYİ ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Kyodo haber ajansınca paylaşılan bilgilere göre, Japonya Başbakanı Abe Şinzo, hükümet yetkilieriyle yaptığı toplantıdan sonra arama kurtarma çalışmalarına sivil savunma, sahil güvenlik ve itfaiye personelinin yanı sıra 110 bin polisin de katıldığını bildirerek, su altındaki evlere yönelik arama kurtarma çalışmalarında azami çaba emri verdi. kurtarma görevlilerinin ve diğer yetkililerin açıklamalarına dayandırılan haberde, tayfunun etkili olduğu bölgelerde 26 kişinin yaşamını yitirdiği, 100'ün üzerinde kişinin yaralandığı 21 kişinin ise arandığı bildirildi.

T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN HAGİBİS TAYFUNU İÇİN TAZİYE MESAJI

Bu arada Dışişleri Bakanlığı'ndan Hagibis Tayfunu'na ilişkin taziye mesajı yayımlandı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Japonya'yı etkisi altına alan Hagibis Tayfunu sonucunda meydana gelen sel ve heyelanların yol açtığı can kayıpları ve hasardan derin üzüntü duyuyoruz. Hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına ve Japon halkına içten taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadeleri yer aldı.