Green Card ile ABD'ye Gitmek İsteyenlere Kötü Haber

Amerika Birleşik Devletleri Yüksek Mahkemesi, ABD Başkanı Donald Trump tarafından alınan 'ABD yardımlarına bağımlı olacağı kanaat getirilen kişilerin Green Card başvurularının reddedilmesi' yönündeki karara onay verdi.

Green Card ile ABD'ye Gitmek İsteyenlere Kötü Haber

Trump yönetiminin kararı , ABD Yüksek Mahkemesinde gerçekleşen oylama sonucu 4'e karşılık 5 oyla kabul edilirken, alınan kararla birlikte ABD'de yaşamak için Green Card'a başvuru yapan şahıslar, ABD'ye yük olup olmayacağı yönünde finansal değerlendirmeye tabi tutulacak. Diğer yandan, daha önce Amerika Birleşik Devletleri'nden sağlık, gıda, kira gibi yardımlar alan ya da ileride alması muhtemel kişilere de Green Card verilmeyeceği öğrenildi. Yapılan Green Card başvuruları ABD Göçmenlik servisi yetkilileri tarafından incelenecek, fakat başvuruların nasıl bir finansal değerlendirme sürecinden geçeceği bilinmiyor.

ABD Başkanı Trump'dan daha önceki yönetimlerde başvuru değerlendirmeleri sadece nakit para yardımına yapılıyordu. Trump yönetimi ile bu tanımlama genişledi. Bundan  böyle sağlık, kira ve gıda yardımı alması muhtemel kişilerin de değerlendirmeye tabi olacağı belirtildi. Daha önce de Green Card konusunda girişimlerde bulunan ABD Yönetimi, liyakata dayalı göçmenlik sistemi getirdiklerini duyurmuş, kişilerin yetenek ve eğitimlerinin ABD'ye girişte büyük faktör olacağını vurgulamıştı.