Golan Tepeleri'nde Petrol Çıktı (Golan Neden Önemli?)

Trump , önceki gün skandala imza attı ve Golan Tepeleri 'nin İsrail toprağı olduğuna dair kararı yayımladı. Bu kararın ardından Golan Tepeleri 'nde petrol çıktığı haberi geldi.

Golan Tepeleri'nde Petrol Çıktı (Golan Neden Önemli?)

Filistin topraklarında İsrail 'in devam eden işgali, önceki gün Donald Trump 'ın skandal kararı ile artık kabul edilemez boyutlara kadar ulaştı. Trump 'ın ABD Başkanı olmasının ardındna Filistin 'e saldırılarını daha da arttıran İsrail, skandal saldırılarını arttırmaya devam ediyor.

BÜYÜKELÇİLİK BİNASINI KUDÜS 'E TAŞIMIŞTI

Trump, geçtiğimiz yıl Filistin'in başkenti olan Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ve büyükelçilik binasını bu kente taşınması kararının ardından dün de skandal bir imza attı.

GOLAN TEPELERİ

ABD Başkanı Donald Trump, Neyanyahu ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında İsrail 'in işgali altında olan ve Filistin 'in sınırları içinde olan Golan Tepeleri 'ne, "İsrail toprağıdır." dediği imzayı attı. Bu karar imzalanırken ABD'den güç alan İsrail de Gazze'yi bombalıyordu.

GOLAN 'DA PETROL

Golan Tepeleri üzerinde ABD 'nin aldığı bu kararın altından da yine petrol çıktı. Öyle ki ABD merkezli Yahudi şirketi Afek Oil and Gas, 2015 yılında bölgede petrol buldu. Geçtiğimiz 3 yılda 10 kuyu açan şirket, çalışmalarına ise devam ediyor.

GOLAN TEPELERİ NEDEN ÖNEMLİ?