Göbeklitepe'deki Monolit Dünya Basınında "Uzaylılar Türkiye'de"

Amerika ve Avrupa basını , Türkiye'de Şanlıurfa Göbeklitepe'de geçen gün biranda ortaya çıkan ve bugün sabah yerinde olmayan metal blok için çok sayıda haber yazdı.

Göbeklitepe'deki Monolit Dünya Basınında "Uzaylılar Türkiye'de"

Dünya Türkiye'yi konuşuyor.

Dünya, Şanlıurfa'da Göbeklitepe yakınlarındaki tarlaya yaklaşık 4 gün önce toprağa saplı halde bulunan metal blok günlerdir konuşuyordu. Bugün sabah saatlerinde tıpkı ortaya çıktığı gibi gizemli bir şekilde kaybolan metal blok, Avrupa ve Amerika medyasında geniş yankı buldu. ,

Merkeze yaklaşık olarak 20 kilometre uzaklıkta olan Göbeklitepe Ören Yeri yakınlarındaki Örencik Mahallesi'ndeki tarlada, geçen Cuma günü bir metal blok bulundu. ABD medyası, Şanlıurfa'da bulunan metal blok haberlerine geniş şekilde yer buldu. New York Times adlı gazete, söz konsu olayı "Türkiye'de bir monolit ortaya çıktı" başlığı ile yayımladı. 

ÜZERİNDE YAZAN KELİMELER

Söz konusu gaverde blokun askerler tarafından korumaya alındığı bildirilirken Geçen sene Kasım ile Aralık aylarında Amerika'da Utah'ta ve California 'da , daha sonra ise Romanya 'da buna benzer şeylerin görüldüğüne yer verildi.  Söz konusu haberde monolit üzeirnde Göktürk alfabesiyle "Gökyüzüne bak, ayı gör" ifadesinin yer aldığı görüldü.

İngilzi haber ajansı Ruters, haberle ilgili özel bir video hazırladı ve tanıtımda, "UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan ve Türkiye'deki kadim bir tapınak olan Göbeklitepe'deki gizemli monolit, halkın ilgisini çekiyor." denildi. 

Associated Press (AP) haber ajansı, metal blok haberini, "Gizemli Monolit, Türkiye'deki Dünya Mirası Bölgesinde Ortaya Çıktı" başlığıyla verirken, haberde Göbeklitepe'nin tarihi önemine dikkat çekildi.

Fox News, Bloomberg, Washington Post, USA Today ve Yahoo News gibi çok sayıda haber kanalı ve sayfası söz konusu olayı sitelerinde ve ekranlarında haber haline getirdi. 

UZAYLILAR ANADOLU'DA

Alman Süddeutsche Zeitung gazetesi, haberi uzaylılar Türkiye'de şeklinde yorumladı ve "Uzaylılar Anadolu'da" başlığıyla verirken, Göbeklitepe'nin "Türkiye'nin Stonehenge'i" olduğu belirtildi.

UZAYLILARIN İŞİ Mİ?

Haberde, bazı yorumcuların bu tür metal blokların "uzaylıların işi" olup olmadığını sorguladığı değerlendirmesine yer verildi.

3 METRE BÜYÜKLÜĞÜNDE

Göbeklitepe yakınlarında yaklaşık 3 metre yüksekliğinde, 1 metre genişliğinde olan ve üzerinde Göktürk alfabesiyle "Gökyüzüne bak, ayı gör" ifadesinin yazılı olduğu metal blokun kim tarafından hangi amaçla koyulduğu ise henüz belirlenemedi.