Flaş: Yaptırım Listesinde 3 Bakan Var

Son dakika haberi: ABD Hazine Bakanlığı 'ndan bir son dakika açıklaması yapıldı ve yaptırım listesinde 3 Bakanın olacağı bildirildi.

Flaş: Yaptırım Listesinde 3 Bakan Var

Flaş: Yaptırım listesinde 3 Bakanın adı var.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin bir son dakika açıklaması yaptı ve ABD 'nin Türkiye yaptırımları ile ilgili bilgi verdi. Mnuchin yaptığı açıklamada  Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yaptırım listesine alındığını söyledi. 

DONALD TRUMP KARARNAME İMZALAYACAK

Önceki gün yapılan açıklamada ABD Başkanı Donald Trump 'ın Türkiye'ye yönelik yaptırımları içermekte olan bir başkanlık kararnamesi imzalayacağı bildirildi.  Bu karar sonrası bir açıklama yapan  Hazine Bakanı Steven Mnuchin, iki bakanlık ve üç bakanın yaptırım listesine alındığını söyledi. 

Bakanlıktan konu ile ilgili yapılan açıklamada  yaptırım listesinde 3 Bakan 'ın adının olacağı , bu bakanların Milli Savunma Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı olmak üzere üç bakanlığı yaptırım listesine alındığı belirtildi.

GEREKİRSE İLAVE YAPTIRIMLAR

3 bakana yaptırım uygulaması ile ilgili şu ifadeler kullanıldı.

"Bu bakanlık ve yetkililerin belirlenmesi, Türk hükümetinin bölgenin barışı, güvenliğini ve istikrarını daha da bozan eylemlerinin bir sonucudur. Gerekirse ilave yaptırımlar uygulamaya hazırız."

EK GÜMRÜK VERGİLERİ

Trump önceki gün yaptığı açıklamada  "Türkiye'den çelik ithalatında gümrük vergileri yüzde 50'ye, yani mayıs ayındaki indirimden önceki seviyeye çıkarılacak. Ayrıca ABD Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye ile 100 milyar dolarlık ticaret anlaşması yapılması için yürütülen müzakereler derhal durdurulacak" demişti.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA