Erdoğan'dan Holokost Mesajı (Holokost Nedir , Ne Demek?)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Holokost mesajı geldi. Birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Erdoğan, “Nefret söylemleriyle mücadele, sadece mağdurların değil, insanlık olarak hepimizin ortak vazifesidir” dedi.

Erdoğan'dan Holokost Mesajı (Holokost Nedir , Ne Demek?)

Erdoğan'dan Holokost mesajı. Holokost ne demek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında Holokst mesajı yayımladı. İnsanlık olarak zor bir dönemden geçildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgınla beraber ırkçılık virüsünün de giderek yaygınlaştığını ifade etti.  Cami, sinagog ve kilise gibi ibadethanelere yönelik şiddet eylemlerinde çok ciddi artış yaşandığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, etnik kimliği, dini, dili, dış görünüşü farklı olan toplum kesimlerine yönelik nefret suçlarının günden güne tırmandığına dikkati çekti.

Erdoğan açıklamasında, "“Oysa geride bıraktığımız asırda meydana gelen elim hadiseler, ırkçı ideolojilerin ne tür acılara yol açabileceğini göstermiştir. Milyonlarca insanın hayatını kaybettiği Holokost, Bosna, Ruanda ve Kamboçya soykırımlarının işaretleri, bu katliamlardan çok önce, sistematik ayrımcılık, ötekileştirme ve artan nefret söylemleriyle kendini belli etmiştir. Bu soykırımlardan her biri, uluslararası topluma sorumluluğunu hatırlatan canlı birer örnektir.” dedi.

“Nefret söylemleriyle mücadele, sadece mağdurların değil, insanlık olarak hepimizin ortak vazifesidir” diyerek sözlerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu, ahlaki bir tavrın ötesinde, 1948 tarihli Birleşmiş Milletler Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesine göre de ahdi bir yükümlülüktür. Milletlerarası örgütlerin, hükümetlerin, medyanın, siyasetçilerin, sivil toplumun, dini grupların ve kanaat önderlerinin her birinin bu kapsamda üstlenmesi gereken önemli roller bulunuyor.” dedi.

Holokost, Yahudi Soykırımı veya Ha Şoa, Adolf Hitler liderliğindeki Nazi Almanyası döneminde, Heinrich Himmler'in liderliğindeki SS güçleri tarafından işgal edilen sınırlar içerisinde yaklaşık 6 milyon Yahudi'nin—kaynaklara göre ölü sayısı değişir—sistemli bir şekilde öldürüldükleri soykırım.

Ölü: 10,500,000 – 12,000,000

Olay 1941 yılında meydana geldi.