Erdoğan'dan Azerbaycan Ermenistan Açıklaması

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan Ermenistan'ın alçak saldırılarına tepki gösterdi ve Azerbaycan'a desteklerini iletti.

Erdoğan'dan Azerbaycan Ermenistan Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan açıklaması.

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli ifadeler kullandı. Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan çatışma ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Ermenistan ile Dos ülke Azerbaycan arasındaki olaylara da değinmek istiyorum.

Ecdadın asırlar boyunca yerine geitdiği görevi Kafkaslarda neyse yerine getireceğiz. Azerbaycan'a karşı Ermenistan'a yapılan saldırıları şiddetle kınadığımızı söylemek istiyorum. Şehit olanlara Allah'tan rahmet , yaralılara acil şifalar diliyorum.

Bu gerginliğin Ermanistan'ın pervasız saldırıları sonrası çatışmaya dönmesinden endişeliyiz. Bu son saldırı iki devlet arasındaki sınırda ağır silahlarla yapılmıştı. Bu doğrudan Azerbaycan'a yönelik bilinçli saldırıdır. Bu saldırı, Ermenistan'ın çapını aşan hadisedir. Amaç Yukarı Karabağ sürecini tıkamak ve yeni çatışma alanları oluşturmak.

Türkiye Azerbaycan'a yapılacak saldırılara karşı duracak. Tüm ilişkilerimizi bu doğrultuda seferber etmek boynumuzun borcudur. Kendi toprakları içindeki siyasi, ekonomi, coronadan kaynaklanan sorunları çözemeyen bir ülkenin böyle bir saldırganlık içine girmesi kendi halkına saygısızlıktır. 

Tüm imkanlarımızla dost ve kardeş Azerbaycan'ın yanında olacağız. "