Elazığ Depremi Dış Basında

Dış basında Elazığ depremi geniş yer buldu. Deprem sonra yabancı ajanslar ve siteler depreme yer verdi.

Elazığ Depremi Dış Basında

Elazığ depremi dünya basınında.

Elazığ ,'da meydana gelen ve 20 kişinin yaşamını yitirdiği deprem dünya basınında yer buldu. 

REUTERS, yayımladığı haberini, "Türkiye’nin doğusunda şiddetli deprem" başlığı ile verdi ve "Suriye, İran, Libya’nın başkenti Trablus ve Lübnan’ın başkenti Beyrut da depremi hissetti." ifadelerini kullandı.

AP, Depremin büyüklüğü ve derinliği hakkında bilgi vererek haberi aktardı. AP, depremin Türkiye 'nin yanı sıra Suriye, Gürcistan ve Ermenistan’da da hissedildiğini aktardı. 

CNN INTERNATIONAL: ‘Türkiye’de 6.7 büyüklüğünde deprem’ başlığı ile haberi paylaştı.  Haberde, depremin yerin 10 kilometre derinlikte meydana geldiği ve sığ bir deprem olduğu belirtildi.

TASS, ‘Türkiye’de 6.7 büyüklüğünde deprem’ başlığı ile depremi haber yaptı. . Ajans,  haberinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ nun ilk açıklamasına yer verdi ve 4 kişinin yaşamını yitirdiğini , ölenler arasında Rus vatandaşı olmasını aktardı.

NEW YORK TİMES: "Türkiye'nin Doğrusunda Deprem Oldu: 18 Kişi Öldü" başlığı ile haberi veren New York Times, "Üç komşu ülkede hissedilen depremden sonra kurtarma çabaları sürüyor, Deprem, binaların çökmesine neden oldu. Yüzlerce kişinin yaralandığı bildirildi." ifadelerini kullandı.

THE WEEK:" Türkiye'nin doğusunda 6.7 depremden sonra 14 ölü, yüzlerce kişi yaralandı" başlığı ile haberi verdi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA