Dışişleri Bakanlığından Uyarı Evlerinizde veya Güvenli Bir Yerde Kalın

Dışişleri'nden Bakanlığından Ukrayna'daki Türk vatandaşlarına uyarı geldi: Evlerinizden çıkmayın, seyahatten kaçının!

Dışişleri Bakanlığından Uyarı Evlerinizde veya Güvenli Bir Yerde Kalın

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ukrayna hava sahası halen kapalıdır. Mevcut aşamada evlerinizde veya güvenli bir yerde kalmanızı, seyahatten kaçınmanızı rica ediyoruz" denildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu sabah Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Putin, sabahın erken saatlerinde televizyon kanalından ulusa seslendi. Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı sözde yönetimlerin Rusya'dan askeri yardım talebinde bulunduklarını hatırlattı. Gelişmenin ardından Ukrayna'nın birçok bölgesinde patlama sesleri duyuldu, bütün uçuşlar durduruldu.

Bölgede patlama sesleri geliyor. Ukrayna Rus hava araçlarının düşürüldüğünü açıkladı.

Güvenli Bir Yerde Kalın Uyarısı

Dışişleri Bakanlığı’da Ukrayna'dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşları için gerekli destek ve yönlendirmenin sağlanacağını duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna hava sahasının halen kapalı olduğuna işaret edilerek, Türk vatandaşlarına mevcut aşamada evlerinde veya güvenli bir yerde kalmaları ve seyahatten kaçınmaları tavsiyesinde bulunuldu.

Gerekli Destek Sağlanacak

Açıklamada, Ukrayna'dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşları için gerekli destek ve yönlendirmenin sağlanacağı belirtildi. Dışişleri Bakanlığına ulaşmak isteyen Türk vatandaşlarının şu numaraları arayabilir:

"Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Çağrı Merkezi +903122922929 Kiev, Çernihiv, Çerkassiy, Himelnitskiy, Harkiv, Ternopil, Sumi, Rivne, Poltava, Lviv, Luhansk, Jitomir, Dnipropetrovsk ve Volin'de yaşayan vatandaşlarımız için Kiev Büyükelçiliği Acil Durum Hatları: +380632114765, +380632557748, +380935394612 Odesa, Mikolayiv, Kirovohrad, Kropivnitskiy, Ivano-Frankivsk, Çernivtsi, Herson, Zaporijya, Ujhorod, Donetsk, Vinnitsa'da yaşayan vatandaşlarımız için Odessa Başkonsolosluğu Acil Durum Hatları: +380937110024, +380937110026"