Devlet Başkanından Karadeniz’in Dibini Görecekler İfadesi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, Rus işgalinin 8. Gününde ‘’ Ruslar bunalımda. Odessa şehrimizi yok etmek istiyorlar, ancak Karadeniz'in sadece dibini görecekler’’ ifadelerini kullandı.

Devlet Başkanından Karadeniz’in Dibini Görecekler İfadesi

Rusların saldırılarının devam ettiği günde Ukrayna Devlet Başkanı yeni açıklamalarda bulundu.

Zelenski yaptığı açıklamada ‘’2 yıl önce Ukrayna'da ilk korona kaydı alınmıştı. Bu zaman gerçekten çok zor geçti. Biz buna karşı iyi bir mücadele vermiştik. 1 hafta önce bizim ülkemize işgal yapıldı, Rusya bizim egemen topraklarımıza girdi. Psikolojik kompleksleri sergileyen değer askeri araçlarla ciddi bir saldırı oldu. Biz gerçekten güçlü olmaya devam ediyoruz. Onlar taktiklerini değiştirmek zorunda kalıyor. Onlar bizim topraklarımızda ciddi bir şey yapamadıklarını kabul etmesi lazım. Ruslar Odessa'yı yok etmek istiyor. Onlar Karadeniz'in dibini görecekler. Buna layıklar. Siz bizim şehirlerimizi, insanlarımızı yok etmek için geliyorsunuz. Elektriği de alıyorsunuz, susuz da bırakıyorsunuz, ilaçlarımızı da alıyorsunuz. Kendi ülkenizde bize karşı propaganda yapıyorsunuz. Bugün biz herkese yardım etmeye çalışıyoruz. Biz her evi, her şehri yenileyeceğiz.

Bugünden itibaren emekli maaşları yüzde 14 artacak. Ukrayna yurt dışından silahları almaya devam ediyor ve destek büyüyor. Biz çok zor bir dönemden geçiyoruz.''