Dağlık Karabaş'da Ateşkes Az Önce Başladı (Kalıcı mı? Ateşkes Nedir)

Son dakika haberi: Azerbaycan ile Ermenistan arasında çatışma devam ederken iki ülkenin dışişleri bakanı dün görüştü. Görüşmeden ateşkes çıktı. Ateşkes az önce başladı.

Dağlık Karabaş'da Ateşkes Az Önce Başladı (Kalıcı mı? Ateşkes Nedir)

Dağlık Karabağ 'da ateşkes başladı.

Rusya 'da önceki gün akşam başlayan toplantı tam 10 saat  sürdü. Toplantının ardından Rusya Dışişleri Başkanı Sergey Lavrov bir açıklamada bulundu ve ateşkes üzerinde mutabık kalındığını, ateşkesin bugün başlayacağını söyledi. Bu açıklamada ateşkesin esirlerin, tutsakların ve cenazelerin değişimi için ilan edildiğine yer verildi. 

ATEŞKES BAŞLADI

Yapılan son dakika açıklamasında ateşkesin az önce başladığı bildirildi. Ateşkesin ne kadar süreceği ise henüz belli değil. 

Lavrov yaptığı son dakika açıklamasında, "10 Ekim 2020'de (bugün) saat 12.00'dan itibaren insani yardım amaçlı olarak Uluslararası Kızılhaç Komitesinin arabuluculuğu ve kriterleri doğrultusunda esirlerin, tutsakların ve cenazelerin değişimi için ateşkes ilan edildi." ifadelerini kullandı.

ATEŞKESİN DETAYLARI BELLİ OLDU MU?

Ateşkes rejiminin parametreleri üzerinde ayrıca çalışılacağını kaydeden Lavrov, Azerbaycan ve Ermenistan'ın, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanlarının arabuluculuğuyla meselenin çözümü prensipleri temelinde, erken barışçıl bir çözüme ulaşmak amacıyla esaslı müzakerelere başlayacağını bildirdi.

Ayrıca Lavrov, tarafların müzakere süreci formatının değişmediğini teyit ettiğini aktardı.

Ateşkesin sadece esir, cenaze değişimi için olduğu açıklandı. Henüz ateşkesin devamlı olup olmadığı konusunda bir açıklama gelmedi. 

ATEŞKES NEDİR?

İki taraf arasındaki anlaşma sonucu tarafların savaşa ara vermesi durumudur.