Cumhurbaşkanı : Kapıları Açarız! 3.6 Milyon Suriyeliyi Göndeririz Demişti! Bulgaristan'dan Cevap Geldi

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Türkiye'nin mülteciler için sınır kapıları açması durumunda ülkelerinden giriş yapanları durduramayacaklarını söyledi.  İşte o açıklama ve son bilgiler.

Cumhurbaşkanı : Kapıları Açarız! 3.6 Milyon Suriyeliyi Göndeririz Demişti! Bulgaristan'dan Cevap Geldi

Cumhurbaşkanı : Kapıları Açarız! 3.6 Milyon Suriyeliyi Göndeririz Demişti! Bulgaristan'dan Yanıt

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Türkiye'nin mülteciler için sınır kapıları açması durumunda ülkelerinden giriş yapanları durduramayacaklarını söyledi. 

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB'ye yönelik Barış Pınarı Harekatı'nı işgal olarak nitelendirmeyi sürdürmeleri durumunda kapıları açarak 3.6 milyon suriyeli gönderilebileceği uyarısında bulunmuştu.

Bulgaristan Başbakanı Borisov, sınıra 50 bin ile 100 bin mülteci gelmesi halinde ateş emri veremeyeceklerini söyledi. Borisov, 50-100 bin mülteci dahi sınırımıza gelse ne ben ne de savunma bakanı ateş emri veremeyiz. Sınırdaki dikenli telleri yıkıp geçerler. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi ilişkiler içerisinde olduklarını söyleyen Bulgaristan Başbakanı, Bulgaristan için en önemli hususun AB ile Türkiye arasındaki mültecilerle ilgili anlaşmaya uyulması olduğunu belirtti.

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için TIKLAYIN

GELİŞMELERDEN ANBEAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN