Brunson: Erdoğan'ın O Sözünü Duyduğumda Çok Korktum

Geçtiğimiz hafta İzmir'de görülen davada 30 yılla yargılanırken hakkında 3 yıl hapis verilen ve tahliye edilen Brunson, ABD'de kamera karşısına geçti ve önemli açıklamalarda bulundu.

Brunson: Erdoğan'ın O Sözünü Duyduğumda Çok Korktum

Brunson 'dan son dakika Erdoğan açıklaması.

Eşi Norine Brunson’la birlikte bir basın toplantısı düzenleyen ve Türkiye'de kaldığı dönemlere ait merak edilen koulara açıklık getiren Brsunson, tutuklanma ve tahliye döneminde yaşadıklarını açıklarken Türkiye 'ye duyduğu özlemi de aktardı.

BİR MERHABA BİLE DEMEDİM

Basın mensuplaırna açıklamalarda bulunan Brunson, İslami Misyonerler olarak tanımladığı FETÖ yapılanmasına ait kişilerle daha önce hiçbir şekilde tanışıklıklarının olmadığı ve bir merhaba bile demediklerini söyledi.

Tutuklanmadan önceki 23 yıl boyunca Türkiye 'de kaldıklarını dile getiren Brsunson, bu süre içinde hep kilise hizmetinde çalıştığını ve yaptıkları hiçbir şeyi gizlemediklerini söyledi. Hakkında hazırlanna iddianameyi okuduğunda inanamadığını söyleyen Brunson, “İddianameyi okuduğumda inanamadım, yani bu inanılmaz bir şey. 23 yıl polis beni takip ediyor. Hiçbir şey görmüyor. Birdenbire ben her şeyi yapmışım” diyerek hayretini dile getirdi.

FETÖÜLERİN KALDIRĞI KOĞUŞA KONULDUM

Gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra ilk götürüldüğü cezaevi için de konuşan Brunson,  “FETÖ koğuşuna konulduğunu, 8 kişilik koğuşta 20-22 kişiyle kaldım” ifadelerini kullandı. Kendini çok yalnız hissettiğini söyleyen Brunson, “Kendimi çok yalnız hissettim. İlk 6 ayda herhalde 21 kilo kadar verdim. Çok stres altındaydım. Çok korktum” ifadelerini kullandı.

Brunson, tüm bu yaşadıklarının Türkiye’ye olan sevgisind een ufak bir değişiklik yaratmadığını söyleyerek, “Bizim yüreğimiz Türkiye’de kaldı” ifadesini kullandı. Brunson, Türkiye'nin zarar görmesini asla istemediğini sözlerine ekledi..

ERDOĞAN'IN O SÖZÜNÜ DUYDUĞUMDA ÇOK KORKTUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “ver papazı al papazı” sözünü ilk duyduğunda “çok korktuğunu” belirten Brunson, imkan olsa Erdoğan ’la görüşmeyi çok istediğini de vurgulayarak, “Başkan Erdoğan için dua etmek isterdik” ifadelerini kullandı.

Kambuulteni.com  |  Ankara