Brezilya Devlet Başkanından Flaş Koronavirüs Aşısı Açıklaması: Timsaha Dönüşürseniz...

Koronavirüs konusundaki çıkışlarıyla büyük tepki çeken Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, yeni tip koronavirüs aşısına güvenmediğini söyledi.

Brezilya Devlet Başkanından Flaş Koronavirüs Aşısı Açıklaması: Timsaha Dönüşürseniz...

Koronavirüse yönelik daha önce yaptığı açıklamalarla sık sık dünya gündemine gelen Brezilya Devlet Başkanı, koronavirüsün  olmadığını söylediği zamandan 1-2 hafta sonra koronavirüse yakalanmış bir süre hastanede tedavi olmuştu. Maske kullanımı gibi konular nedeniyle takındığı tutum nedeniyle ülkesinde protesto edilen Brezilya Devlet Başkanı, bu sefer de koronavirüs aşısı konusunda çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Koronavirüs aşısına güvenmediğini Brezilya Yüksek Mahkemesi'nin aşı konusundaki kararını kınadığını söyleyen Bolsonaro, "Burada bir şeyin iyi anlaşılması gerekiyor. Pfizer, anlaşmasında çok açık. 'Biz (Pfizer), herhangi bir yan etkinin sorumluluğunu almıyoruz.' Eğer bir timsaha dönüşürsen, bu senin problemin. Eğer bir Superman'e dönüşürsen, eğer bir kadında sakal uzarsa veya bir erkek ince konuşmaya başlarsa onlarla bir ilgisi yok. Daha kötüsü insanların bağışıklık sistemlerini değiştiriyor." diye konuştu.