Bolivya'da Darbe Oldu-İşte Nedeni

Son dakika haberi: Bolivya 'da ABD destekli muhalif gruplar, sokaklarda amacına ulaştı ve gösterilere polis ile askerin de destek vermesi ile darbe gerçekleşti.

Bolivya'da Darbe Oldu-İşte Nedeni

Bolivya 'da darbe oldu.

Son dakika haberi Bolivya 'dan geldi. Edinilen bilgilere göre , 20 Ekim günü yapılan seçimlerde Devlet Başkanı olarak seçilen Evo Morales ’in, bu seçimlerde usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle halk, sokaklara dökülerek protestolar başlatmış ve ülkede ciddi bir karışıklık yaşanmıştı. 

DEVLET BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Bu gelişmeler sonrası Genelkurmay Başkanı , Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales 'in istifasını istedi. Ordu adına devlet başkanının istifasını isteyen Genelkurmay Başkanı , amacına ulaştı ve Morales istifa etti. 

ABD destekli olduğu bildirilen muhalefet baskılarına dayanamayan ve istifa eden Evo Morales 'in evi protestocuların yağmasına uğradı. Ülkede birçok yerde araçlar ateşe verilirken ülkede yağma olaylarının oldukça fazla olduğu bildirildi. 

Twitter adresi üzerinden bir açıklama yapan Morales, "Bütün dünya ve Bolivya halkı huzurunda, bir polis memurunun, hakkımda illegal bir şekilde yakalama kararı çıkardığını bildiriyorum. Ayrıca şiddet eylemleri düzenleyen gruplar, evime saldırı düzenledi. Darbeciler, hukukun üstünlüğünü yerle bir ediyor." dedi.

Bunun yanı sıra sağcı muhalif Santa Cruz Sivil Komitesi Başkanı Luis Fernando Camacho da, istifa eden Devlet Başkanı Evo  Morales hakkında yakalama kararı verdi. 

Twitter adresinden açıklama yapan Camacho, "Güvenlik güçleri saklandığı yerde, Chapre'de Morales'i arıyorlar. Askerler, başkanlık uçağına el koydular." dedi. 

Seçimler sonrası Morales 'in hile yaptığı iddiaları konuşulurken muhalif taraflar, vatandaşları sokaklara çağırmıştı. Bu çağrılar sonrası binlerce kişi sokaklara döküldü ve yağmaya varan gösteriler yaptı. 

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA