Bill Gates'ten Koronavirüs Açıklaması: Yakalanmayan Milyonlarca İnsan da Ölecek...

The Economist'te konuşan Microsoft kurucusu Bill Gates, yeni tip koronavirüsün yayılmasını önlemek için uygulanan tecrit önlemlerinin koronavirüsün dışındaki hastalıkların tedavisini de engellediğini belirterek, bu durumun en çok sıtma ve hivle mücadele eden az gelişmiş ülkeleri doğrudan etkileyeceğini söyledi.

Bill Gates'ten Koronavirüs Açıklaması: Yakalanmayan Milyonlarca İnsan da Ölecek...

Gates ve eşinin kurduğu Bill ve Melinda Gates Vakfı, aşılar aracılığıyla sıtma ve çocuk felci gibi hastalıkları hafifletmeye çalışan ittifakın merkezinde yer alıyor. Kısa süre önce de Hindistan Serum Enstitüsü ile iş birliği yaptığını ve koronavirüs aşısının yoksul ülkelere üç dolara satılacağını açıklayan Gates, ABD'nin koronavirüsle mücadelesine ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gates, "Kesinlikle hazırlıklı değildik. Test yapmaya derhal başlamanın önemini anlayabileceğimiz simülasyonlar geliştiremedik. Açıkçası, virüse verdiğimiz yanıt beklediğimden kötü oldu. Ekonomi ve sağlık üzerindeki zarar da tahmin ettiğimden çok daha büyük. Siyasi yöntemlerin değişmesi, insanların maske takmasını sağlar mı, emin değilim." diye konuştu. Pandemi sürecinin sağlık sistemlerini yorduğunu ve koronavirüse yakalanmasa dahi milyonlarca insanın zarar göreceğini de söyleyen Gates, "Pandemi sona ermeden önce büyük ihtimalle milyonlarca insan hayatını kaybedecek ve bu ölümlerin çoğu hastalığın kendisinden değil, koronavirüsün sağlık sistemleri ve ekonomiler üzerindeki baskısından kaynaklı olacak" dedi.