Beşar Esad Suriyelilere Seslendi: Ülkenize Dönün!

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yapmış olduğu konuşmada savaş sebebiyle Suriye'den kaçmak zorunda kalan mültecilere ülkelerini Geri dönmeleri karşısında bulundu. Türkiye, Suriye'de siyasi çözümü işaret etti. Türkiye, surede 2011 senesinde başlayan iç savaş sonrası büyük göç yükü altına girmek zorunda kalmıştı. Suriye'nin Toprak bütünlüğüne ilişkin düzenlenen operasyonlar ile, Suriye sınırında bir terör koridoru oluşmasına izin vermedi. Bu süreç

Beşar Esad Suriyelilere Seslendi: Ülkenize Dönün!

MİT Başkanı Hakan Fidan, Suriyeli Mevkidaşıyla Görüştü

Son olarak geçen günlerde İngiliz Haber Ajansı Reuters, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan'ın son birkaç hafta içerisinde Suriye'nin başkenti Şam'da Suriyeli mevkidaşı Ali Memluk ile çok sayıda görüşme gerçekleştirdiğini aktarmıştı.


Bütün bu süreçler meydana gelirken Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, New York'ta gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler genel kurul toplantısında konuştu.


Türkiye İle İlişkiler Kurmaya Hazırız

Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantısında yapmış olduğu konuşmada Türkiye ile daima normal ve iyi ilişkiler kurmak amacıyla hazır olduklarını belirterek;

“2009 ile 2010 seneleri arasında Türkiye ile ilişkiler mükemmeldi ve ilişkilerimizi güçlendirmek amacıyla bazen çıkarlarımıza uymayan adımlar dahi attık, fedakarlık yaptık.”
Dedi.


Esad'ın Çağrısını Yeniledi

Suriye Dışişleri Bakanı, yerinden edilen ve güç etmek zorunda kalan Suriyeli vatandaşlara seslenerek ülkelerine geri dönmeleri için çağrıda bulundu. Bilindiği gibi daha önce de Suriye devlet başkanı Beşer Esad, çeşitli platformlarda yapmış olduğu çağrılarda Suriye'den savaş sebebiyle göç etmek zorunda olan insanlara ülkelerine geri dönmeleri için Bu arada bulunmuştu.


Suriye devlet başkanı Esad'ın yapmış olduğu çağrıları, Dışişleri Bakanı'nın da aynı şekilde Birleşmiş Milletler genel kurul toplantısında haykırması, Suriye'de 2011 senesinden itibaren başlayan savaş ortamının artık yerini eleman bir ortama bırakması bekleniyor.