Belçika'da Alkol Yasağı için Düğmeye Basıldı! Şubat Ayında Başlıyor

Yoğun gürültü, kirlilik ve sürekli yaşanan kavgalar nedeniyle çok sayıda şikayet gelince Brüksel belediye başkanlığı, şehir merkezindeki yaya bölgesine yakın sokaklarda içki içilmesini yasaklama kararı aldı. İçki yasakları, gece yarısı ile 06.00 arasında geçerli olacak.

Belçika'da Alkol Yasağı için Düğmeye Basıldı! Şubat Ayında Başlıyor

Belçika'da Alkol Yasağı için Düğmeye Basıldı! Şubat Ayında Başlıyor

Belçika'nın başkenti Brüksel'de belediye meclisi, yaya bölgesi ve civarında alkollü içkinin yasaklanmasına yönelik düzenlemeye onay verdi.

Yeni düzenleme 1 Şubat 2020 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Alınan kararla birlikte ilgili tarihten sonra Brüksel'in merkezindeki yaya bölgesinjdeki halka açık alanlarda gece yarısından sabah saat 06.00'a kadar alkollü içecek tüketimi yasaklanacak. Yasağı ihlal edenlere 350 euro tutarında ceza uygulanacağı bildirildi. alkol yasağı, 6 aylık deneme sürecinden sonra 1 Ağustos'ta tekrar değerlendirilecek.

Belediye meclisi kararı, kent merkezinde alkole bağlı gürültü, şiddet, gasp, kirlilik gibi kamu güvenliğini ihlal eden şikayetin ardından alındı. Yasak kararı, belediyenin izniyle açılan alkol ruhsatı verilen kafe ve barları kapsamayacak şekilde alındı. Resmi makamlarca verilecek izinle birlikte düzenlenen kutlamalar ile spor, ticari faaliyetler de alkol tüketimi serbest olabilecek.