Avustralya'da Sigara Konusunda Yeni Düzenleme! Doktor Reçetesi Şart Olacak

Avustralya'da sigara tüketiminin tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yeni plan çerçevesinde, sigara tüketenler sigara alabilmek için doktor reçetesine sahip olmak zorunda kalacak.

Avustralya'da Sigara Konusunda Yeni Düzenleme! Doktor Reçetesi Şart Olacak

Avustralya hükümeti, ülke genelinde yüzde 15 olan sigara kullanımının 2025 yılında yüzde 10'a düşürmeye karar verdi. Bu sebeple, Queensland Üniversitesi ve Ulusal Sağlık ve Tıbbi Araştırma Konseyi tarafından finanse edilen araştırma mükemmeliği merkezi, sigara kullanımını ortadan kaldırabilecek bir plan hazırladı. Merkezin, "Tütün oyununu sonlandırmayı başarmak" teması altında hazırladığı yol haritası kapsamında, gelecek 5 sene boyunca sigaranın doktor reçetesiyle sadece eczanelerden temin edilir hale gelmesi planlanıyor.

Diğer hedefler arasında, belirli bir seneden sonra doğanların sigara satışının sona erdirilmesi ve ticari sigara satışlarının aşamalı olarak kaldırılması da var. Bu sigaralara yalnızca doktor reçetesiyle erişilmesine izin verilmesi anlamına da geliyor. Avustralya , hali hazırda sigaranın en pahalı satıldığı ülkelerdden birisi durumunda. Ayrıca ülkede kapalı mekanlar, bina girişleri, plajlar ve halk yoğunluğuı alanların tamamında sigara kullanımı yasak. Her sene sigara kullanım oranı ülkede %0.4 oranında düşüyor,