Avustalya'daki Yangında Son Durum-İçler Acısı Görüntüler Geldi

Avustralya 'dan içler acısı görüntüler gelmeye devam ediyor. Bölgede 4 aydır devam eden yangınlar nedeniyle 500 milyon hayvan ölürken yüzlerce kasaba boşaltıldı ve 25 kişi yaşamını yitirdi. İşte bölgeden gelen görüntüler.

Avustalya'daki Yangında Son Durum-İçler Acısı Görüntüler Geldi

Avustralya 'daki yangından feci görüntüler.

Dünya , Avustralya 'daki orman yangınını konuşuyor. Onlarca insanın hayatını kaybettiği, 500 milyon civarında hayvann yanarak feci şekilde can verdiği yangında son durum şu şekilde;

YANGINLAR EYLÜL AYINDA BAŞLADI

Avustralya , geçtiğimiz Eylül ayından bu yana yangınla mücadele ediyor. Eylül ayında başlayan ve gittikçe büyüyen alevlerin yüksekliği zaman zaman 70 metreye kadar ulaştı. Yangın sonucu 25 kişi yaşamını yitirirken yerleşim yerleri kullanılamaz hale geldi. Yüzlerce ev yanarken çok sayıda kasaba boşaltıldı. 

İçler acısı tabloda 500 milyon civarında hayvanın da yanarak can verdiği bildirildi. 

AVUSTRALYA BAŞBAKANI TATİLDE

Eylül ayından bu yana Avustralya yangınla cebelleşirken tepki çeken bir olay meydana geldi. Avustralya Başbakanı Scott Morrison, ülkesindeki yangına aldırış etmeden ABD 'nin Hawaii eyaletine tatile gitti.

Başbakan Morrison'un bu tatili, birçok eleştiri aldı ve çok sayıda tepkiye neden oldu. 

Sosyal medya üzerinde yoğun şekilde gelen tepkiler , ve vatandaşların sert tepkisi sonrası  Başbakan Morrison özür diledi, ancak gittiği tatilden fotoğrafı da sosyal medya hesabı üzerindne paylaştı.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KÜÇÜK GÖRÜLDÜ

Son dönemlerde küçük bir problem gibi görülen iklim değişikliği , gerekse yangınlar devam ederken tatile giden Başbakan,  hükümetinin iklim politikalarını savunmaya devam etti.

AVUSTRALYA İKLİMİ

Avustralya 'da, tropik küzey bölgelerinden daha iç bölgelerin kuru bosluklarına ve güneydeki sicak alanlara kadar çok çeşitlilik gösteren farklı iklim bölgeleri vardır. Avustralya'da Mayıs ayindan Ekim ayina kadar kış yasanir ve Temmuz ayinda hava sıcaklığı ülke genelindeki en düşük seviyeye ulaşır.

AVUSTRALYA NEREDE?

İşte Avustralya 'nın haritadaki yeri.

YAĞMUR BAŞLADI

Yangınlar devam ederken şiddetli şekilde başlayan yağmur , yangını az da olsa azalttı. Bölgede ekiplerin yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.