Araplar İsrail'e Toprak Verecek

Son dakika haberi Suudi Arabistan 'dan geldi. Edinilen bilgilere göre İsrail 'in üs kurmak için Suudi Arabistan 'dan toprak kiralayacağı belirtildi.

Araplar İsrail'e Toprak Verecek

Araplar İsrail 'e toprak kiralıyor.

Suudi Arabistan 'da  Al-Khaleej gazetesi, flaş bir haber kaleme aldı.  Riyad ile Tel Aviv arasında devam eden gizli yazışmaları yazan gazete, İsrail 'in, S.Arabistan'da askeri hava üssü kurulması için mutabakata vardığını ve bu doğrultuda Arabistan topraklarında bir yeri kiralayacağını duyurdu. Bu mutabakatın, Suudi Arabistan'a destek veren Arap ükeleri ile İsrail arasında yeni ufuklar açacağı da belirtildi.

İSRAİL BİR MÜSLÜMAN ÜLKENİN DAHA DERİNLERİNE GİRMEYE ÇALIŞIYOR

Askeri ürünleri, gelişmiş silahları bazı büyük anlaşmalar karşılığı İsrail 'den satın alan Araplar, İsrail için vazgeçilmez pazar haline gelmiş durumda. 

Gazete, İsrail’in Arap ve Müslüman bir ülkenin derinliklerine girebildiği kadar girmeye çalıştığını da yer verildi.

ARAP ÜLKESİNDE İSRAİL ÜSSÜ

Gazetenin son dakika olarak aktardığı bilgiye göre , böyle bir gelişmenin yaşanması durumunda da tarihte ilk defa İsrail’in, bir Arap ülkesinde bir askeri varlığı olacağı, üs kuracağı belirtiliyor. 

Bu gelişmenin Suudi Arabistan ile stratejik ittifaklara sahip diğer ülkelerin de İsrail ile normalleşme yolunda sıraya girmesine neden olabileceği, İsrail 'in diğre ülkelere de nüfuz edebileceği aktarıldı. 

İsrail'e tahsis edilen yerin Prens Sultan bin Abdül Aziz, Bölgesel Havalimanı'nın yakınında, Tabuk şehrine yaklaşık iki kilometre mesafede olduğunu doğruladı.

Tabuk Havalimanı, Riyad'ın 1100 km kuzeydoğusunda ve İsrail'in Kızıldeniz'deki Eilat bölgesine yaklaşık 200 km uzaklıkta.