Amerika'da Bir İlk! 5 Vakit Ezan Okunacak

ABD'nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis kentinde ezan ilk defa hoparlörden okunmaya başlandı. ABD basınında yer alan haberlere göre, şehir yönetimiyle müslüman cemaat üyeleri arasında yapılan ortaklık neticesinde, Minneapolis'in Cedar-Riverside semtinde Perşembe gününden itibaren ezan sesleri yükselmeye başladı. Ezanın ilgili bölgede hoparlörden okunmasının ardından, ramazan ayı boyunca uygulamanın 5 vakit devam edeceği belirtildi.

Amerika'da Bir İlk! 5 Vakit Ezan Okunacak

ABD'nin Minnesota eyaletinde bir ilk yaşandı. ABD basınında yer alan haberlere göre, şehir yönetimiyle müslüman cemaat üyeleri arasında yapılan anlaşma sonucunda, Minneapolis'in Cedar-Riverside semtinde perşembe akşamından bu yana ezan okunuyor. Ezanın semtteki Dar El Hicre Camisinin hoparlöründen okunmasına yönelik uygulama ramazan ayı boyunca 5 vakit devam edecek.

Uygulama şehirdeki müslümanlar tarafından sevinçle karşılanırken, Minneapolis Belediye Başkanı Frey de ezanın her gün hoparlörden okunmasının, Ramazan ayında şehrin sakinlerinin içini bir nebze de olsa rahatlatacağını söyledi. Koronavirüsün merkezi konumundaki ABD'de her eyalette farklı uygulamalar hayata geçiriliyor.

"EZAN HEM DAYANIŞMA HEM RAHATLAMAYI SAĞLAR"

Minneapolis'te de ramazan ayı boyunca toplu iftar yemekleri, sahur yemekleri ve teravih namazları kılınamayacak. Konuya ilişkin Belediye Başkanı Frey'in açıklamasında, "Fiziksel mesafenin birbirimizden ayrı dua etmemizi gerektirdiği bir dönemde, liderler birliktelik hissini yaratmakla mesuldürler. Ezan, her ikisi de kriz zamanında elzem olan rahatlama ve dayanışmayı sağlar." diye konuştu.