Almanya'da Berber ve Kuaför Salonları 6 Hafta Sonra Yeniden Açıldı

Almanya'da yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında 23 Mart'ta hizmete kapatılan kuaför ve berber salonları yeniden müşterilerin hizmetine açıldı.

Almanya'da Berber ve Kuaför Salonları 6 Hafta Sonra Yeniden Açıldı

Almanya Başbakanı Merkel ve eyalet başbakanlarının iki hafta önce aldıkları karar kapsamında belirli kurallara riayet edilmesi koşuluyla berber ve kuaför salonları yeniden hizmete açıldı. Kovid-19 kapsamında 6 haftadır kapalı kalan işletmelerin yeniden açılması Alman vatandaşları ve gurbetçilerin yüzünü güldürürken, uzun süredir işletmesi kapalı olan berber ve kuaförler de müşteri yoğunluğundan dolayı memnun.  

Maske ve müşteri sınırı kısıtlamalarıyla hizmete açılan berber ve kuaför salonlarında çalışanların ve müşterilerin ise şimdilik en büyük sorunları maske ile işlemlerinin gerçekleştirilmesi.  Almanya'da dün açıklanan son verilere göre 54 kişi hayatını kaybetmiş, ülke genelinde kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 6866 olmuştu. Şimdiye kadar Almanya genlinde tespit edilen vaka sayısı 165 bin 664 olurken, iyileşen kişi sayısı 130 bin 600 ile ABD'den sonra en fazla görülen ülke olarak kayıtlara geçti.