Almanya 2019'da 260 Bin İşçi Alımı Yapacak

Almanya 'da her yıl gittikçe azalan nüfusla birlikte işçi açığı da artmaktadır. Yapılan son dakika açıklamasında 2019 yılında 260 bin işçi alımı yapılacağına yer verildi.

Almanya 2019'da 260 Bin İşçi Alımı Yapacak

Almanya , her yıl diğer ülkelerden 260 bin işçi alımı yapmaktadır. Bu alımın 146 binlik kısmı ise Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerden gelen göçlerle karşılanacak.

Almanya ’da Bertelsmann Vakfı’nın yaptırdığı son araştırmaya göre kalifiye eleman açığının önümüzdeki yıllarda giderek artacağına yer veriliyor. Ülkede bulunan vatandaların doğum oranının da düşük olması nedeniyle kalifiye elaman açığının ancak yurtdışından temin edilebileceği vurgulanan araştırmada, ülkede doğurganlık oranı artmazsa 2060 yılına kadar her yıl yurtdışından 260 bin göçmen işçi almak zorunda kalınacağı ifade ediliyor.

NÜFUS 16 MİLYON CİVARINDA AZALACAK

Hürriyet 'te bugün yayımlanan haberde, özellikle mühendis, hasta bakıcı ve el sanatkârları gibi meslekler, en çok ihtiyaç duyulan meslekler oldu. Bu meselek gruplarında işçi ihtiyacı duyan Almanya’nın, Avrupa Birliği üyesi ülkelerden karşılayabileceği işgücü de bu açığı kapatmaya yetmeyecek. Uzmanlar, Almanya’nın AB içinden yılda en fazla 114 bin işgücü alabileceğini, geriye kalan 146 bini ise AB üyesi olmayan ülkelerden temin etmek zorunda olduğuna işaret ediyor. Araştırmanın bir başka sonucuna göre eğer Almanya göç almazsa 2060 yılında nüfusu 16 milyon azalacak.

İşçi alımı başvurusu yapacak diğer kadın-erkek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

OBM İŞÇİ ALIMI İÇİN BAŞVURULARI ALACAK

OBM Türkiye şirketi, 2018 yılı sonunda işçi alımı için başvuruları almıştı. Bu başvuruların ardından başvuru ekranı donduruldu ve hala açılmadı. Başvuru ekranı açılır açılmaz bildirimle haberdar olmak için kamubulteni mobil uygulamasını aşağıdaki linklerden indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN