ABD'de Aşı Yaptırmayan 18-49 Yaş Aralığındaki Kadınların Endişesi: Kısırlık...

Amerika Birleşik Devletleri'nde henüz aşılanmamış 18-49 yaş aralığındaki kadınların yarısının, koronavirüs aşısı olduktan sonra doğurganlıklarının olumsuz etkilenebileceğinden endişe duyuyor.

ABD'de Aşı Yaptırmayan 18-49 Yaş Aralığındaki Kadınların Endişesi: Kısırlık...

"KORONAVİRÜS AŞISI BEYNİNİZE HÜKMEDECEK" KOMPLOLARI

Sosyal medya sayfalarında yayımlanan , özellikle Facebook gibi belirli yaş üzerindeki kitlelerin 'Komplo Teorileri' ürettiği sayfalarda 'Aşı kısırlaştırır' , 'Aşıların içerisinde çip var' , 'Aşılarla beyninizi hükümetler kontrol edecek' şeklindeki haberlere inanan ABD'nin bazı eyaletlerindeki kadınlar, aşı karşıtlığı konusunda ısrarlı. Ülkede hızlandırılan aşılama kampanyasına direnen ve aşı yaptırmak istemeyen kadınların büyük çoğunluğu ise bazı komplo teorisyenlerinin video ve facebook paylaşımlarını referans göstererek, 'Koronavirüs aşısı Çocuk doğurmama engel olamayacak' şeklinde bilimsel olmayan açıklamalarla aşıyı reddetiyor. Türkiye'de de aşı karşıtlığıyla bilinen ve hiçbir bilimsel referans göstermeyenlerin çağrıları belirli kitleler üzerinde etkili oluyor.

TÜRKİYE'DE İKNA TİMLERİ GÖREV BAŞINDA

Türkiye'deki neredeyse tüm siyasi parti liderleri koronavirüs aşısını olurken, sanat ve spor camiasından da çok sayıda isim örnek olmak için koronavirüs aşısını yaptırdı. Türkiye'de aşıdan çekincesi olan yaşlılar için bilimsel referansların aktarıldığı ikna timleri görev yaparken, sosyal medyadan aşı konusunda insanların beynini bulandırmaya çalışanların gayretleri de devam ediyor.