ABD Teşvik Paketi Ne Zaman Açıklanacak? İşte Son Gelişmeler

Amerika Brleşik Devletleri 'nde önceki gün flaş bir gelişme yaşandı ve teşvik paketinin oylaması ertelendi. Tüm dünya piyasalarının gözünü çevirdiği teşvik paketi için oylama bugün Temsilciler Meclisi 'nde görüşüldü. Ancak oylama ertelendi.

ABD Teşvik Paketi Ne Zaman Açıklanacak? İşte Son Gelişmeler

ABD Teşvik paketi ne zaman?

ABD Temsilciler Meclisi Demokratların sunduğu yeni koronavirüs yardım paketinin oylamasını, partiler üstü bir paketin ortaya konabilmesi, paketin daha rahat görüşülmesi için Trump yönetimi ile müzakerelere zaman tanımak amacıyla erteledi.

Demokratlar, 2,2 trilyon dolar büyüklüğünde olduğunu belirttiği  bir paket teklifi ortaya koydu,

Beyaz Saray' ın buna 1,5-1,6 trilyon dolar büyüklüğünde bir paket önerisi ile yanıt vereceği ve paketin bu şekilde güncellenebileceği ifade edilmişti. Verilen bilgiye göre, Hazine Bakanı Mnuchin ve Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi arasında yapılan görüşmelerde partiler üstü bir yardım planı konusunda yapılan görüşmeler sonrasında, yeniden bir araya gelinmesi ve ortak bir paket üzerinde anlaşılmasına imkan verilmesi amacıyla Temsilciler Meclisi'ndeki oylama bir gün ertelendi.

OYLAMA NE ZAMAN YAPILACAK?

Amerika Birleşik Devletleri 'nde teşvik paketi görüşmeleri 2 Ekim 2020 günü yapılacak ve oylama temsilciler meclisinde yapılacak.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi Çarşamba günü bir araya geldiler. Bu görüşmeden teşvik paketine ilişkin bir anlaşma çıkmadı, ancak her iki taraf da ilerlenme sağlandığını ve görüşmelere devam etmeyi planladıklarını kaydetti. Mnuchin, Fox Business'e yaptığı değerlendirmede, 1.5 trilyon dolar ile 2.2 trilyon dolar arası büyüklükte paket konusunda anlaşma sağlanmasını beklediğini söyledi. Ancak paketin 3 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesi onaylanması için zaman daralıyor.

2 Ekim günü yapılacak oylama sonrası teşvik paketinin akıbeti belli olacak.