ABD'nin Türkiye Yaptırımları Ne Olacak? Son Dakika Açıklaması Geldi

Şanlı ordumuz Barış Pınarı Harekatı 'nı kararlılıkla yürütürken ABD 'den küstah tehditlerin ardı arkası kesilmiyor.

ABD'nin Türkiye Yaptırımları Ne Olacak? Son Dakika Açıklaması Geldi

ABD yaptırımları ile ilgili son dakika haberi.

Türkiye 'nin Fırat 'ın Doğusundaki terör unsurlarına yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye 'ye yaptırım uygulayacağını açıklayan ABD yönetimi , son dakika iddiasına göre yaptırımları hazırladı.

ÇOK SAYIDA KİŞİ HEDEF ALINACAK

Bloomberg 'in son dakika olarak aktardığı habere göre söz konusu yaptırımlar ile ilgili bilgi veren kaynaklar, ABD Başkanı Donald Trump'ın onayını bekleyen yaptırımların ilk aşamasında çok sayıda kişi hedef alınacağı bildirildi.

Söz konusu haberde yaptırımlar için listenin ABD Dışişleri, Savunma ve Hazine Bakanlıkları tarafından hazırlandığı ve hafta sonu yoğun şekilde toplantılar yapılarak karara varıldığı bildirildi. 

SİLAH İHRACATI VE ENERJİ SEVKİYATI..

Bir başka yetkili tarafından ortaya atılan iddiaya göre Trump yönetiminin silah ihracatı ve Türk ordusuna yönelik enerji sevkiyatı konularında yapılabilecek yaptırımlar konusunda da kapıyı açık bıraktığını bildirdi.

Söz konusu yazıda kaynakların, konunun hassasiyeti nedeniyle ayrıntı vermekten kaçındığına yer verildi.

ABD Başkanı Donald Trump, konu ile ilgili bugün Twitter adresi üzerinden bir açıklama yaptı ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Türkiye veya pek çoğunun geldiği yer olan Avrupa Ulusları (IŞİD esirlerini) kolaylıkla yeniden yakalar, ama ellerini çabuk tutmaları lazım. Türkiye'ye büyük yaptırımlar geliyor! İnsanlar gerçekten NATO üyesi Türkiye ile savaşa girmemiz gerektiğini düşünüyor mu? Asla bitmeyen savaşlar bitecek!"

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA