ABD-İran Savaşının Ayak Sesleri: İranlı Üst Düzey İsimler Öldürüldü

Son dakika haberi: ABD saldırısı sonucu İranlı iki üst düzey hayatını kaybetti. İşte yaşanan son durum ve Trump 'ın paylaşımı.

ABD-İran Savaşının Ayak Sesleri: İranlı Üst Düzey İsimler Öldürüldü

Son dakika : Savaşın ayak seseleri geliyor: ABD İranlı üst düzey iki ismi öldürdü.

Irak devlet televizyonu 'nun son dakika olarak aktardığı bilgiye göre İran Devrim Muhafızları 'na bağlı Kudüs Gücü Komuntanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Genel Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis 'in öldürüldüğünü bildirdi. Pentagon yaptığı son dakika açıklamasında olayı üstlendi.

Önceki gün akşam saatlerinde  Bağdat Uluslararası Havaalanı 'na füze saldırısı düzenlendi. Düzenlene füze saldırısı sonrasında İran Devrim Muhafızları 'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Genel Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis 'in öldürüldüğü bildirildi.

DEVLET TELEVİZYONUNDAN AÇIKLAMA GELDİ

Irak devlet televizyonundan yapılan açıklamada  şu ifadelere yer verildi:

"Kasım Süleymani ile Haşd Şabi Heyeti Başkanı Ebu Mehdi el-Mühendis, Bağdat Uluslararası Havaalanı yolunda araçlarını hedef alan bir füze saldırısı sonucu öldü"

7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Amerikan AP haber ajansına  açıklamalarda bulunan  Iraklı üst düzey yetkililer ise saldırıda Süleymani'nin yanı sıra Irak'taki Şii milis grubu Haşdi Şabi'nin Komutan Yardımcısı Mehdi el-Mühendis ve örgütün havalimanı protokol görevlisi Muhammed Rıza dahil 7 kişinin öldüğü öğrenildi. 

HAVAALANINDA GERÇEKLEŞTİ

Iraklı yetkililer, yaşanan olayın detaylarını aktardı. Açıklamada,  el-Mühendis'in Bağdat Havaalanına Süleymani 'yi karşılamak için bir konvoyla geldiğini ve saldırının ise  havaalanının kargo bölümünde meydana geldiği bildirildi.

CESEDİ PARAMPARÇA OLDU

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen yetkililer, Süleymani'nin cesedinin paramparça olduğunu ancak İranlı generalin yüzüğünden tespit edildiğini belirtti.

ÖNCE FÜZE SONRA HELİKOPTER SALDIRISI

Al Mayadeen kanalının aktardığına göre, Bağdat Uluslararası Havaalanı yakınına ilk olarak Katyuşa füzeleriyle 'sahte' bir saldırı gerçekleştirildi.

Haşdi Şabi Sözcüsü Ahmed el-Esadi, yaptığı açıklamada "Kasım Süleymani ve el-Mühendis'in öldürülmesinden düşman ABD ve İsrail sorumlu" ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA