ABD'den Türkiye Ekonomisi İtirafı: "Yıkmaya Hazırdık"

Amerika'dan Türkiye hakkında son dakika açıklaması geldi. Eski Türkiye büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, harekatların yapıldığı dönemde Türkiye'nin ekonomisini yıkmaya hazır olduklarını söyledi.

ABD'den Türkiye Ekonomisi İtirafı: "Yıkmaya Hazırdık"

Amerika, skandalı itiraf etti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Türkiye Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi görevlerini geçtiğimiz dönemlerde yürüten James Jeffrey, görev süresince Suriye 'deki savaş bölgelerinde yaşanan durumlar hakkında bir değerlendirme toplantısında bulundu ve merak edilenleri yanıtladı.  Washington'da, Al Monitor adlı bir internet sitesine açıklamalarda bulunan Jeffrey, açıklamasının bir kısmında Türkiye'nin teröristlere yönelik başlattığı operasyona nasıl karşı çıktıklarını da anlattı. 

TERÖR DEVLETİNİN KURULMASINA KARŞI HAREKATLAR YAPILDI

Suriye'nin kuzey bölgesinde bir terör devleti kurulması hazırlıkları , Türkiye'nin  başlattığı ve ordumuzun başarı ile yürüttüğü harekatlarla engellendi.

HAREKATLAR BAŞLADI: YAPTIRIMLAR GELDİ

Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı harekatları ile teröristleri bölgeden temizleyen ordumuz, önemli bir ilerleme kaydetti. Ancak ABD başta olmak üzere birçok avrupa ülkesi, Türkiye'ye o dönemde yaptırım uygulama kararı almıştı. 

"EKONOMİLERİNİ YIKMAYA HAZIRDIK"

Jeffrey düzenlendiği basın toplantısında Türkiye ekonomisi ile ilgili sözlerini,  "Erdoğan, ona dişlerinizi gösterene kadar geri adım atmayacaktır. Rojava’da Ekim 2019 ateşkesini müzakere ederken yaptığımız buydu. Ekonomilerini yıkmaya hazırdık. Kendi adlarına, bir mantıkları ve argümanları var. Önemli bir müttefik ve İran'la Rusya'ya karşı bir siper olarak rolleri düşünüldüğünde, en azından argümanlarını dinlememiz ve ortak çözümler bulmamız icap eder." dedi.