ABD'den Skandal Yaptırım Kararı: Onaylandı

ABD 'den skandal bir son dakika kararı geldi. Temsilciler Meclisi, Türkiye 'ye Barış Pınarı Harekatı nedeniyle uygulanacak yaptırımları onayladı.

ABD'den Skandal Yaptırım Kararı: Onaylandı

ABD 'den Türkiye hakkında skandal karar.

ABD Temsilciler Meclsi 'nden Türkiye 'ye yaptırım kararı çıktı. Temsilciler Meclisindeki, Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda düzenlediği Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'ye yaptırım uygulanması tasarısı önceki akşam oylandı ve kabul edildi. 

Söz konusu tasarı 16 hayır oya karşı 403 evet oyla kabul edildi. Konu ile ilgili açıklama yapan  Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Eliot Engel ve Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesi Mike McCaul, tasarı ile bazı Türk isimlere yaptırım uygulanması, silah satışının askıya alınması ve bazı ek vergiler getirilmesinin planlandığını söyledi. 

SENATODAN DA GEÇERSE..

Söz konusu tasarı temsilciler meclisinden geçti ama sırada Senato var. Senatoda da kabul edilmesi durumunda yasa tasarısı Trump 'ın önüne gidecek.  Ancak Temsilciler Meclisinde üçte iki çoğunluğun üzerindeki oy ile geçen tasarı, Senatodan da aynı oyu alırsa Trump 'ın imzalamasına gerek kalmadan yasalaşıyor. 

Konu ile ilgili bir kınama mesajı yayımlayan Dışişleri Bakanlığı şu ifadeleri kullandı:

"Barış Pınarı Harekatımız gerekçe gösterilerek ülkemize yaptırım uygulanmasını öngören bir yasa tasarısının bugün ABD Temsilciler Meclisi'nde kabul edilmesini şiddetle kınıyoruz." ifadelerine yer verildi. ABD'nin tek taraflı tehditlerle bir yere varamayacağı bildirilen açıklamada, "Son günlerde müttefik bir ülke ile terör örgütü arasındaki farkı dahi gözardı eden söylem ve eylemleriyle, terörist bir şahsı meşrulaştırma gafletinde bulunan ABD yetkililerinin, tek taraflı yaptırım tehditleriyle bir yere varamayacaklarını görmeleri gerekmektedir. ABD Kongresi'ni, ilişkilerimizin özüyle ilgili olmayan meseleleri iç siyaset malzemesi yapmaya son vermeye, müttefiklik ve ortaklık ilişkilerimize yakışır şekilde hareket etmeye ve ABD Yönetimini de ilişkilerimize daha fazla zarar verebilecek adımların önlenmesi için gerekli tedbirleri almaya davet ediyoruz."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA