ABD'den Net Açıklama: Irak'tan Çekilmiyoruz

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, katıldığı canlı yayında Süleymani'ye 'Terörist' derken, Irak'tan da çekilmeyeceklerini söyledi.

ABD'den Net Açıklama: Irak'tan Çekilmiyoruz

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Amerika Birleşik Devletleri ordusunun Irak'tan çekileceğine yönelik mektuba, "Irak yetkililerinden biri tarafından elde edilmiş taslak, imzalanmamış bir mektubun hiçbir değeri yok. Dolayısıyla onu ciddiye alacaklara söylüyorum ; ABD, Irak'tan çekilmiyor" ifadelerini kullandı.

CNN İnternational televizyonuna konuşan ABD Savunma Bakanı , İran ve Irak ile yaşanan gerilime ilişkin soruları yanıtladı. İran ile savaşma niyetinde olmadıklarını aksine savaş bitirmek istediklerini söyleyen Esper, Tahran'ın kendileriyle oturarak daha iyi bir gelecek için görüşme başlatmasını istediklerini söyledi.  

Süleymani'nin terörist olarak görülmesine ilişkin, Haşdi Şabi hatırlatması yapan Esper, "Süleymani, Bağdat'ta kanlı elleriyle yakalandı. O bir teröristti. ABD'ye yönelik başka saldırılar düzenlemek için kuvvetlerini senkronize etmeye çalışıyordu" ifadelerini kullandı.