ABD'den İdlib Açıklaması: Ateşkes Umut Verici

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Yönetimi, Türkiye ile Rusya arasındaki İdlib ateşkesinin bölgedeki insani krizin hafifletilmesi ve daha tehlikeli durumların bertaraf edilmesi konusunda umut verici olduğunu bildirdi.

ABD'den İdlib Açıklaması: Ateşkes Umut Verici

ABD Dışişleri Bakanlığı'nca İdlib'deki ateşkese dair yapılan açıklamada, "Bugün İdlib'de çok tehlikeli bir durumun bertaraf edilmesine ve Esad rejimi, Rusya, İran ve Hizbullah güçleri tarafından sivil bölgelere yapılan saldırılar sonucu ortaya çıkan korkunç insani krizi hafifleteceğini umut ettiğimiz Türk-Rus ateşkesini destekliyoruz" denilirken, tüm bu gelişmelerle birlikte ABD'nin NATO müttefiki Türkiye ile ateşkesin detaylarını görüşmeyi bekledikleri belirtildi.

Açıklamada, "Artık en önemli kısım, Esad ve destekçilerinin sürekli bir ateşkesin öngörüldüğü bu anlaşmaya uyup uymayacağını görmek olacak" ifadeleri yer aldı. ABD Dışişleri Bakanlığı ayrıca, Suriye'deki çatışmalara son vermenin tek yolunun, Suriye genelindeki bir ateşkesin sağlanması ve BM'nin kararları kapsamında siyasi çözüme erişimle olacağını belirtti.