ABD'den Bir Küstah Tehdit Daha: Türkiye Suriye'nin Kuzeyine Girerse..

Son dakika haberi: ABD 'den küstah bir Türkiye açıklaması daha geldi. Trump 'a yakınlığı ile bilinen Cumhuriyetçi Senatör Graham cehennemden gelme yaptırımlar gelecek dedi.

ABD'den Bir Küstah Tehdit Daha: Türkiye Suriye'nin Kuzeyine Girerse..

ABD 'dan küstah Türkiye açıklaması.

ABD Başkanı Donald Trump 'ın Senato 'da bulunan en büyük destekçilerinden biri olan Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen senatörü Lindsey Graham, Türkiye Suriye'nin kuzeyine düzenlemeyi planladığı operasyonu gerçekleştirirse "cehennemden gelme" yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını söyledi.

Twitter adresi üzerindne bir açıklama yapan ve küstah sözler söyleyen Graham, "Türkiye Suriye'nin kuzeyine girerse, bu adımı Kongre'nin cehennemden gelme yaptırımları takip edecektir. Kapsamlı, derin ve yıkıcı yaptırımlar" ifadelerini kullandı. 

NATO ÜYELİĞİ AÇIKLAMASI

Önceki gün bir canlı yayın programına telefonla bağlanan Graham, Suriye’ye girerse Türkiye'ye karşı Kongre’den yaptırım kararı geçireceklerini ve NATO üyeliğinin askıya alınması çağrısı yapacaklarını ifade etmişti.

Trump'a "Türkiye’ye karşı yaptırımların veto edilmemesini umuyor ve bekliyoruz" çağrısı yapan Graham ayrıca, "Türkiye IŞİD'i dirilmekten alıkoyma kabiliyetine sahip değil, onların birincil hedefi IŞİD değil, Kürtler" demişti. 

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA