ABD'de Askerlere Tiktok Yasağı Geldi!

ABD Donanması, Çin merkezli sosyal medya uygulaması Tiktok'un hükümet tarafından verilen mobil cihazlarda kullanılmasını yasakladı.

ABD'de Askerlere Tiktok Yasağı Geldi!

Yasaklanmadaki gerekçe ise ulusal güvenlik olarak açıklandı. Salı günü, donanmanın sosyal medya sayfasında personele hitaben paylaşılan gönderide, hükümet tarafından sağlanan mobil cihazlarda Tiktok isimli uygulamanın yasaklandığı, kaldırmayanların donanmanın internet ağına girişinin yasaklanacağı vurgulandı.

Uygulamanın ulusal güvenliğe tehdit olabileceğine dikkat çekilirken, Pentagon sözcüsü Orlanda, konuya dair yaptığı açıklamada emrin 'Ortaya çıkan tehditlere' karşı gerekli olduğunu söyledi.  Video paylaşım uygulaması Tiktok, ülkemizde de büyük tartışmaları beraberinde getiriyor. Kısa sürede dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından birisi haline gelen Tiktok'la ilgili sık sık şikayetler gelirken, kullanıcı sayısı ise günden güne büyük artış gösteriyor.

Geçtiğimiz haftalarda ABD'de Tiktok'un tamamiyle yasaklanmasına ilişkin bir sürecin başlatılabileceği belirtilmişti. Çin'de Tiktok kullanılmıyor... Çin hükümeti Tiktok' müsade etmezken, Tiktok'un benzeri bir uygulama Çin'de faaliyet gösteriyor. Çin'de Facebook, Youtube vb.  platformların benzerleri kullanılıyor.